miércoles, 29 de abril de 2009

Drenatge limfàtic: el massatge lleuger

Els gregs ja coneixien les virtuds d'aquest líquid blanc que nosaltres coneixem com a limfa i ells anomenaven sang blanca. La limfa recórre el nostre cos a través del sistema limfàtic, un conjunt de vasos que va paral.lel al sistema circulatori i que s'encarrega, gangli per gangli, d'eliminar tot el que sobra de l'organisme: toxines, virus, bacteries...provocades per la pol.lució, els medicaments, l'estrés...
Donat que és el nostre "sisitema de neteja natural", tenim que donar-li la importància que es mereix i cuidar al màxim el seu bon funcionament. El problema és que així com el sistema circulatori disposa del cor com a òrgan de bombeig que facilita el retorn de la sang, el sistema limfàtic no té cap òrgan que faci aquest treball.
Són els músculs que amb el seu moviment impulsen la limfa perquè vagi recorrent el nostre cos i purificant-lo.
Quan una circulació deficient, la vida sedentària, menjar malament...impedeixen que el sistema limfàtic funcioni correctament, els resultats més inmediats són les cames cansades, pesadesa, retenció de líquids...Realment aquests inconvenients per la nostra salut no són només problemes en si mateixos, sino síntomes de què el nostre sistema limfàtic està "encallat" o funciona de manera incorrecta. A més de portar una vida més saludable, tenir una bona alimentació, practicar exercici amb regularitat...existeix una solució tan efectiva com agradable: el drenatge limfàtic manual.

El drenatge no és únicament un massatge que ens deixa més relaxats. El professional que l'aplica recórre el nostre cos amb moviments i pressions concretes estimulant el sistema limfàtic, perquè torni a funcionar correctament. Tan si hi ha retencions en alguns punts com si el sistema en general treballa de forma excessivament lenta, les maniobres manuals aplicades en la direcció correcta faràn que la limfa torni a fluïr de manerea eficaç netejant el nostre organisme.

Un bon drenatge pot accelerar fins a deu vegades el fluïd limfàtic.
És un gran aliat per preparar els teixits abans d'una intervenció de cirurgia estètica i perquè es recuperin molt millor i més ràpid després. El drenatge limfàtic també és eficaç per relaxar i enfortir el sistema muscular, és un potent agent antiestrés i revitalitza el sistema inmunitari, pel que estarem més protegits davant infeccions. Com que ens ajuda a eliminar més toxines del nostre cos, el drentatge limfàtic provoca una sensació de benestar generalitzada, de lleugeresa i de relaxació.

No hay comentarios: